Algemene voorwaarden

Privacypolicy

©2019 by Consensus Rechtskundig Adviesbureau.

06-36428168

Oudemolensedijk 4
4793 TH, Fijnaart

KVK: 72781874

BTW: NL224159185B01

Wat doet een juridisch adviseur?

Veel mensen kennen de juridisch adviseur niet en stappen meteen naar een advocaat. Een juridisch adviseur is dan ook heel simpel gezegd (en officieel niet helemaal juist!) een soort advocaat die niet op alle gebieden mag procederen. Een advocaat is in de meeste gevallen hoger opgeleid dan een juridisch adviseur.

In veel gevallen mag een juridisch adviseur gewoon voor u optreden, ook in de rechtbank. 

Met welke vragen kan ik allemaal terecht?

De rechtsgebieden waarin wij adviseren, kunt u onder specialisaties vinden. U kunt bij ons terecht voor alle vragen die met deze rechtsgebieden te maken hebben. Zowel met vergevorderde problemen als voor advies vooraf. Wilt u bijvoorbeeld laten checken of uw arbeidsovereenkomst aan de eisen voldoet vóórdat u tekent? Geen enkel punt! Bent u al maanden bezig om uw geld terug te krijgen omdat een product niet is geleverd? Ook dan staan wij u graag bij. 

Waarom geen advocaat?

In veel gevallen kunt u prima worden bijgestaan door een jurist. Er zijn echter situaties waarbij u echt een advocaat in de arm moet nemen. Op Rechtspraak.nl vindt u een overzicht van onderwerpen waarbij wordt aangegeven of het inschakelen van een advocaat verplicht is of niet.

Is het niet verplicht een advocaat in de arm te nemen? Dan kunt u in veel gevallen beter kiezen voor een jurist. Zij hebben veelal dezelfde kennis is huis maar werken tegen een veel lager uurtarief.

Kunnen jullie ook voor mij procederen?

In veel gevallen wel. In alle zaken die door een kantonrechter worden behandeld mogen wij u bijstaan. Vuistregel is dat het gaat om zaken tot een maximum van € 25.000,--. Op Rechtspraak.nl vindt u een overzicht van de zaken die door de kantonrechter worden behandeld. 

 

Wat zijn de kosten?

Bij Consensus Rechtskundig Adviesbureau geven wij al advies vanaf € 1,-- per minuut (excl BTW). 

Het is altijd mogelijk om op uw kantoor te werken (voor ondernemers) of bij u thuis in gesprek te gaan, hier komen dan uiteraard extra kosten bij kijken. 

Wij adviseren helaas niet op basis van gefinancierde rechtsbijstand en werken niet op een no cure no pay basis.
 

Hoe snel wordt ik geholpen?

Bij Consensus zijn wij 24/7 bereikbaar. Wij snappen dat u zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Daarom kunt u via whatsapp of e-mail 24 uur per dag, 7 dagen per week uw vraag of probleem bij ons neerleggen. 

Wilt u direct te woord worden gestaan, neem dan binnen de openingstijden telefonisch contact met ons op. Ja, ook in de lunchpauze, na 16.00 uur en in het weekend wordt de telefoon voor u opgenomen. Wij staan voor u klaar.